Follow

Connector ID Key install successfully completes very quickly but doesn't actually install anything

Product: Stratusphere FIT/UX         

Product Version: N/A

Expires on: 365 days from publish date

Updated: July 27, 2015

 

Problem:  Connector ID Key install successfully completes very quickly but doesn't actually install any files and icon missing from Control Panel.

Symptoms:  When manually executing the CID installer EXE using the log flag /L="C:\CIDLog.txt" the log file shows this error:

MSI (c) (2C:10) [07:53:50:034]: Failed to connect to server. Error: 0x80070422
MSI (c) (2C:10) [07:53:50:059]: Failed to connect to server.
MSI (c) (2C:10) [07:53:50:067]: MainEngineThread is returning 1601

Possible Resolution: 

This can occur if the Windows Installer service is set to disabled or otherwise not allowed to run when an installer requests it.  This can be verified and fixed in Windows Services (services.msc) - the Windows Installer service should be set to manual and left stopped.  The install will then run through and take a longer, more expected amount of time and the services and Control Panel icon for the CID will show and work as expected.

If you're using a script to deploy the CID install, you can precede the CID installer with this command to fix the Windows Installer service prior to executing the CID install EXE:

sc config msiserver start= demand

You could then follow up the CID install EXE with these commands to wait 2 minutes and set the service back to disabled if required by your security policy:

timeout /t 120 /nobreak

sc config msiserver start= disabled

Was this article helpful?
0 out of 0 found this helpful
Have more questions? Submit a request

0 Comments

Please sign in to leave a comment.